Onze nieuwsberichten

Kies in 2019 een zorgverzekeraar met het complete pakket voor de  dietist!

Kies in 2019 een zorgverzekeraar met het complete pakket voor de dietist!

04-12-'18

December is behalve een feestmaand ook de maand om je verzekering en de vergoedingen voor de zorg in 2019 te onderzoeken. Dieetbehandeling door de dietist wordt in 2019 voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering en vaak zijn er nog extra uren beschikbaar vanuit de aanvullende verzekering.

Wil je weten wat jouw zorgverzekeraar voor dieetbehandeling in het aanvullende pakket heeft zitten? Check het hier.

Alleen een aanvullende verzekering voor de dietist loont meestal niet. Maak je gebruik van de behandeling door de fysiotherapeut of alternatieve therapien en de dietist? Dan is het goed om te kijken welke aanvullende verzekering het beste bij je past.

In 2019 zijn er een aantal zorgverzekeraars die de dieetbehandeling alleen vergoeden als er een verwijzing is van een arts, terwijl de dietist vrij toegankelijk is. Ook wordt het telefonisch consult niet door alle zorgverzekeraars vergoed. Een telefonsich consult vindt alleen plaats na een eerste consult en zorgt ervoor dat je niet altijd naar de pratijk hoeft te komen of de dietist bij jouw aan huis. Dat scheelt tijd en geld en zo houden we meer tijd over om het hele jaar door te behandelen als dat nodig is. Zie het overzicht hiernaast.

 

Ketenzorg

Heb je diabetes, een longziekte of een verhoogd risico op hart en vaatziekten en vinden de controles plaats in de huisartsenpraktijk? Dan wordt de dieetbehandeling vergoed vanuit de ketenzorg en gaat dit niet ten kosten van het verplicht eigen risico.

 

Tarieven

Geen aanvullende verzekering maar toch meer behandelingen nodig? Dan krijg je van ons een factuur opgestuurd. Onze tarieven van 2019 staan eind december op de website.

 

Kom je er niet uit? Bespreek het met je dietist.