Onze nieuwsberichten

Kristische eter aan tafel? Kristische eter aan tafel?

Kristische eter aan tafel?

03-06-'19

Heeft jouw kind een eenzijdig eetpatroon? Blijft de groei achter en is het iedere avond een strijd aan tafel? Misschien heb je een kritische eter aan tafel. Dat valt niet altijd mee. Je wil dat je kind alles binnenkrijgt wat het nodig heeft en als het even kan ook nog gezellig aan tafel zitten.

In mei heeft onze kinderdietist Ine de cursus "Anders kijken naar kritisch eetgedrag" afgerond en werken we nu met de methode "Kritische eters" van de di(eet)creatie. Hierin kijken we naar wat je kind al wel eet en hoe we het eetaproon kunnen uitbreiden naar een volwaardige voeding voor een goede groei. Daarbij maken we gebruik van ons kinderteam netwerk. Het kan zijn dat we de hulp van een logopedist, fysiotherapeut of psycholoog inschakelen om mee te kijken naar het probleem.

 

Proeven

Weet jij hoe je moet proeven en welke zintuigen je gebruikt om te proeven?  Proeven kost tijd. Je legt namelijk een smaakgeheugen aan in je hersenen en daarvoor moet je soms wel 15x iets proeven. Proeven nog iets te spannend? Dan beginnen we eerst met een rondje wetenschap en onderzoeken we het eten wat je spannend vindt. Dit doe je niet alleen! Je krijgt hulp van de familie hapsnap, je kiest je eigen supporters en wie weet kom je mister Snork ook nog tegen. 

 

Wil je meer weten over deze methode? Stuur een mail naar igoos@abcdietist.nl en Ine neemt contact met jullie op.