Onze nieuwsberichten

Wat geef jij je kind te drinken mee naar school? Wat geef jij je kind te drinken mee naar school? Wat geef jij je kind te drinken mee naar school?

Wat geef jij je kind te drinken mee naar school?

27-08-'18


De scholen zijn weer begonnen! Wat geef jij je kind te drinken mee naar school?
Je kind gaat ongeveer 190 dagen per jaar naar school. Dat zijn 190 pauzemomenten in de ochtend. Wat levert het op als je water mee geeft naar school?


In euro’s:
Geef je een beker water mee naar school ipv een pakje drinken? Dan ben je in een schooljaar net iets meer dan €5,- euro kwijt voor een mooie beker gevuld met kraanwater. Dat levert je op jaarbasis €32,- euro op. Daar kun je mooi een dagje van naar een attractiepark. Neem je meteen die leuke beker mee šŸ˜‰.
 

Minder afval:
190 lege pakjes sap per kind per jaar. Niet vreemd dat op de meeste scholen de lege pakjes weer mee terug gaan naar huis.. Dat scheelt heel wat volle containers in een schooljaar.
 

Gezondheid:
Suikerklontjes
1 pakjes sap bevat al snel 5 klontjes suiker = 80 kcal aan energie.  Dat lijkt niet zo veel, maar in een schooljaar zijn dit 950 klontjes suiker…Dat is meer dan 15.000 kcal aan energie in een schooljaar. En de meeste kinderen hebben die energie niet nodig.
Gezond gebit
Dan nemen we toch zoete drankjes zonder suiker? Deze drankjes zijn gezoet met zoetstoffen en er staat light of zero op de verpakking. Helaas zijn deze drankjes net als de varianten met suiker slecht voor je tanden. Het zuur kan het tandglazuur aantasten en gaatjes veroorzaken.
Wat geef jij je kind te drinken mee?