Recepten van ABC Diëtisten

Pastinaakpuree

Pastinaakpuree

#pastinaak #bijgerecht

Hoeveelheid

Bijgerecht voor 4 personen

Wat heb je nodig

  • 500 g pastinaak
  • 500 g aardappelen
  • 2 takjes tijm
  • 75 ml melk
  • (3  bosuitjes, alleen het groen)

 

Voor dieetaanpassingen aan jouw dieet zie onder bereidingswijzen.

Bereidingswijze

  • Schil en snijd de pastinaken en aardappels in blokjes.
  • Kook de pastinaak en aardappel met de tijm in circa 10 minuten gaar.
  • Giet ze af, stoom ze droog en verwijder de tijm.
  • Pureer de aardappels en pastinaken en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Verwarm de melk en roer de melk en bosuitjes door de pastinaakpuree.

 

 

DIEETAANPASSINGEN

 

Cholesterolbeperkt:

Kies voor  magere melk

 

Energiebeperkt:

Neem magere melk

 

Energieverrijkt:

Meng een eetlepel kookroom of cremefraiche door het gerecht.

 

FODMAParm:

Vervang de melk door lactosearme melk.

 

Koolhydraatarm:

Dit gerecht is niet geschikt voor koolhydraatarm dieet. Laat het bijgerecht achterwege en kies voor een extra portie groente erbij.

 

Lactosearm:

Vervang de melk door lactosearme melk of sojamelk.