Recepten van ABC Diëtisten

zeebaarsfilet met parika

zeebaarsfilet met parika

#hoofdgerecht #dieet #vis

Hoeveelheid

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wat heb je nodig

  • 1 bosje verse kervel
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 el gehakte walnoten
  • 5 el Parmezaanse kaas
  • ca 50 ml olijfolie extra vierge
  • 4 zeebaarsfilets (eventueel te vervangen door kipfilet)
  • 2 rode paprika´s
  • zout
  • peper

 

Voor dieetaanpassingen aan jouw dieet zie onder bereidingswijze.

Materiaal

  • Pureer de kervel met de knoflook, de walnoten en de kaas in de keukenmachine tot een gladde massa.
  • Meng er zo veel olie door dat een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de paprika in een zeer hete, voorverwarmde oven van 220°C gedurende 10 minuten.
  • Haal ze uit de oven en wikkel ze in aluminiumfolie.
  • Snij, zodra ze tot handwarm zijn afgekoeld, de paprika´s door en ontvel ze.
  • Verwijder zaad en zaadlijsten.
  • Snij de paprika´s in reepjes en maak ze aan met wat olijfolie en zout.
  • Dep de vis droog en wrijf de filets in met zout en peper.
  • Gril de zeebaarsfilets in een grillpan. Verdeel de vis over de borden, garneer met de reepjes rode paprika en leg een lepel pesto op de warme visfilet. Serveer direct samen met de pastinaakpuree http://www.abcdietist.nl/recepten/kerst-bijgerecht .
  • Indien je de zeebaarsfilets door kipfilet wilt vervangen bak deze dan krokant in een koekepan met een beetje (olijf)olie.

 

 

 

DIEETAANPASSINGEN

 

Cholesterolbeperkt:

Parmezaanse kaas vervangen door 1 eetlepel kappertjes.

 

Energiebeperkt:

Neem iets minder pesto.

 

Energieverrijkt:

Geen aanpassingen nodig.

 

FODMAParm:

Maak gebruik van knoflookolie zelfgemaakt of kant en klaar gekocht en laat de teentjes knoflook achterwege. 

 

Koolhydraatarm:

Geen aanpassingen nodig.

 

Lactosearm:

Geen aanpassingen nodig.

 

Bereidingswijze