Onze nieuwsberichten

Het belang van eiwitten bij het ouder worden en/of herstel Het belang van eiwitten bij het ouder worden en/of herstel

Het belang van eiwitten bij het ouder worden en/of herstel

10-06-'21

Vanavond was   Ellen Steinmeijer, (sport)dietist  1 van de sprekers op  het webinar ‘Voeding & revalidatie; van wetenschap naar praktijk.

Dit interactive webinar, bedoeld voor huisartsen, fysiotherapeuten, dietisten en andere belangstellende zorgmedewerkers werd live uitgezonden vanaf de topsportlocatie Papendal en werd gepresenteerd door Dione de Graaff, bekend als verslaggever bij de NOS en presentator werkzaam geweest op 5 verschillende Olympische Spelen, zowel zomer als winter. Dionne is nog steeds live aanwezig bij alle grote (inter)nationale schaatstoernooien en wielerwedstrijden én presenteert het jaarlijkse NOS l NOC*NSF Sportgala.

 

De thema's die besproken zijn:

  • Afname van spiermassa en functie en de impact op uitkomstmaten van revalidatie door Prof. Andrea B. Maier, MD PhD FRACP, Internist-ouderengeneeskunde en hoogleeraar Gerontologie, Australië, Singapore en Nederland
  • De rol van specifieke voedingsstoffen en beweging in revalidatie door Luc van Loon,  Hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht
  • Van wetenschap naar de praktijk; de kracht van samenwerking in revalidatie  door Ellen Steinmeijer, eigenaar van praktijk ABCdiëtistennetwerk en werkzaam als  diëtist en  leeftstijlcoach samen gepresenteerd  met Harold Bouwens, eigenaar van praktijk Fysiotherapie Harold Bouwens.

Mocht je dit webinar gemist hebben dan kun je via Voeding & Visie een link aanvragen om het terug te kijken.