ABC granola
#ontbijt #muesli #granola
Hoeveelheid
8-10 porties
Tijd
30 minuten, inclusief baktijd
Wat heb je nodig
- 100 gram havermout
- 50 gram zonnebloempitten
- 60 gram ongebrande noten
- 40 gram kokosrasp
- 1 eetlepel olie, bijvoorbeeld koolzaad- of lijnzaad- of walnoot- of olijfolie
- 40 gram haverzemelen
- 30 gram lijnzaad
.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de havermout met de noten en zonnebloempitten in een kom en verdeel dit gelijkmatig over een bakblik.
Rooster dit in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Voeg de kokosrasp pas de laatste 5-10 minuten toe.
Schep het tussendoor wel een paar keer om.
Laat de granola goed afkoelen en meng het lijnzaad en de haverzemelen erdoor.
Bewaar alles in een goed afgesloten pot.
Neem per persoon voor het ontbijt 30-40 gram granola met 150-200 ml yoghurt/kwark of een zuivelvervanger, desgewenst kun je daar ook nog 1 portie vers fruit aan toevoegen.
Variatie:
- de havermout vervangen door: gerst, boekweit, rogge, spelt, quinoa, tarwe, spelt of een mengsel maken.
- de zonnebloempitten vervangen door pompoenpitten, pijnboompitten of een mengsel maken.
- 30-40 gram klein gesneden gedroogd fruit na het roosteren aan het mensel toevoegen.
- 2 royale theelepels smaakmaker zoals bijvoorbeeld kaneel, gemberpoeder, vanillepoeder of koekkruiden na het roosteren door het mengsel roeren.
- Voor muesli alle ingredienten zonder de olie mengen, niet roosteren en bewaren in een goed afsluitbare pot.