Recepten van ABC Diëtisten

Nieuwjaarsrolletjes - Kniepertjes

Nieuwjaarsrolletjes - Kniepertjes

#nieuwjaar #traditie #koekjes

Hoeveelheid

Ongeveer 55 stuks.

Tijd

Per rolletje 1-2 minuten baktijd.

Wat heb je nodig

  • 125 gram roomboter
  • 250 gram bloem
  • 250 gram fijne suiker
  • klein mespuntje zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 klein kopje melk
  • 1 royaal kopje water
  • snufje kaneel
  • 1,5 theelepel anijs
  • 1/2 borrelglas brandewijn of jenever
  • desgewenst stijf geslagen slagroom

Materiaal

Electrisch wafelijzer, bijvoorbeeld van Cloer

Bereidingswijze

  • De boter smelten en hierin de suiker oplossen, aflaten koelen.
  • Bloem door het botermengsel roeren.
  • Vervolgens het losgeklopte ei toevoegen.
  • Melk en water door het mengsel roeren.
  • Zout, kaneel, anijs door het beslag roeren. 
  • Het beslag moet ongeveer yohgurtdik zijn, anders nog een beetje water toevoegen.
  • Wafelijzer aanzetten, als dit op temperatuur is het ijzer invetten met neutrale olie.
  • Ongeveer 1 eetlepel beslag op het midden van de bodem leggen, ijzer direct sluiten en in ongeveer 1-2 minuten een dunne wafel bakken.
  • Als de wafel lichtbruin is, deze met bijvoorbeeld een vork uit het ijzer halen en direct oprollen. Dit kan met de steel van een pollepel.
  • Het rolletje op een rooster volledig laten afkoelen en bewaren in een goed afgesloten trommel.
  • Indien je het rolletje met slagroom wilt vullen dan dit pas doen vlak voor het serveren.