
Pastinaakpuree
#pastinaak #bijgerecht
Hoeveelheid
Bijgerecht voor 4 personen
Wat heb je nodig
- 500 g pastinaak
- 500 g aardappelen
- 2 takjes tijm
- 75 ml melk
- (3 bosuitjes, alleen het groen)
Voor dieetaanpassingen aan jouw dieet zie onder bereidingswijzen.
Bereidingswijze
- Schil en snijd de pastinaken en aardappels in blokjes.
- Kook de pastinaak en aardappel met de tijm in circa 10 minuten gaar.
- Giet ze af, stoom ze droog en verwijder de tijm.
- Pureer de aardappels en pastinaken en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Verwarm de melk en roer de melk en bosuitjes door de pastinaakpuree.
DIEETAANPASSINGEN
Cholesterolbeperkt:
Kies voor magere melk
Energiebeperkt:
Neem magere melk
Energieverrijkt:
Meng een eetlepel kookroom of cremefraiche door het gerecht.
FODMAParm:
Vervang de melk door lactosearme melk.
Koolhydraatarm:
Dit gerecht is niet geschikt voor koolhydraatarm dieet. Laat het bijgerecht achterwege en kies voor een extra portie groente erbij.
Lactosearm:
Vervang de melk door lactosearme melk of sojamelk.