Salade met couscous, zalm en avocado.
#salade #voedingsvezel #gezonde vetten
Hoeveelheid
Recept voor 2 porties
Wat heb je nodig
75 - 100 gram sla (vb. veldsla, rucola, slamelange)
50 - 100 gram snoeptomaatjes
100 gram Edame boontjes
150 gram gerookte zalm(flakes)
75 gram volkoren couscous (ongekookt)
1 middelgrote avocado
Evt. eetlepel zure room / crème fraîche light / zuivelspread light
1 teentje knoflook
citroensap
Zout
Peper
* Eventueel kun je de avocado crème vervangen door hummus (pikant)
Bereidingswijze
1. Bereid de volkorencouscous volgens bereidingswijze op etiket.
2. Laat de couscous even afkoelen. Bereid ondertussen de salade.
3. Verdeel de sla, tomaatjes, Edame boontjes en zalmflakes over 2 borden.
4. Ontpit de avocado en doe het vruchtvlees in een schaaltje. Prak het vruchtvlees samen met citroensap, zout, peper en 1 eetlepel zure room tot een gladde structuur. Pers een teentje knoflook uit en voeg dit toe aan het avocado mengsel.
5. Serveer dit met de salade. Eet smakeijk!
Recept en foto van Marjolein Ruben, ABCdietist